joi, 12 septembrie 2013

De ce trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati o saltea memory foam

      In cazul in care nu va mai plac saltelele clasice, cu arcuri si v-ati hotarat sa incercati o saltea cu memory foam trebuie sa tineti cont de cateva lucruri pentru  a fi siguri ca faceti alegerea cea mai buna.
Saltele cu memory – foam sunt realizate din spuma poliuretanica de inalta densitate ce are proprietatea de a lua forma corpului. Acestea sunt recomandate pentru toate persoanele care doresc o saltea  care sa ofere un somn odihnitor pe intreaga perioada a somnului.
        Printre principalele lucruri de care trebuie sa tineti cont cand cumparati o astfel de saltea se numara:
-          densitatea stratului de memory foam care se reflecta in mod direct in calitatea saltelei. O saltea cu o densitate  redusa a spumei poliuretanice asigura un grad scazut de confort si au o durata mai redusa de viata.

-          cautati saltele cu mai multe straturi de spuma poliuretanica. Straturile moi se regasesc la suprafata saltelei iar cele mai dure in miezul saltelei. Daca salteaua este alcatuita din putine straturi corpul uman poate ajunge cu usurinta la straturile dure,  si astfel apare disconfortul.
-          asigurati-va de faptul ca salteaua raspunde la temperatura corpului. Daca nu se intampla acest lucru inseamna ca nu este o saltea tocmai buna.

        Binenteles ca cel mai probabil veti mai tine cont si de alte aspecte precum duritatea saltelei, inaltimea, husa de acoperire etc, dar acestea sunt mai subiective si difera de la o persoana la alta. Eu am incercat sa punctez doar cateva informatii de ansamblu a achizitiei unei astfel de saltea ‘’cu memorie’’.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu