marți, 22 decembrie 2015

Saltele din spuma cu memorie sau saltele gonflabile?

          Exista mai multe tipuri de saltele care ne pot oferi confort in timpul somnului, astfel ca alegerea celei mai bune poate fi destul de dificila. Vom explora numai tipurile de saltele din spuma cu memorie si saltelele gonflabile (de aer). Pana la sfarsitul acestui articol, vei putea ajunge la o decizie in ceea ce priveste alegerea celei mai bune saltele pentru tine. Desigur, nu toti oamenii vor avea aceeasi alegere.



Tine cont de punctele de presiune!
          Saltelele din spuma cu memorie si cele gonflabile, amandoua minimizeaza punctele de presiune pe anumite zone ale corpului. Cand te asezi pe spate, punctele de presiune sunt distribuie uniform de la picioare pana la umeri. Acelasi lucru este valabil daca te asezi pe o parte laterala a corpului sau pe abdomen. Punctele de presiune sunt cele mai vizibile atunci cand se afla pe o suprafata tare, cum ar fi lemnul.Cele doua tipuri de saltele se adapteaza la conturul corpului tau in moduri diferite.

Saltelele din spuma cu memorie
          Aceste tipuri de saltele, dupa cum mentioneaza si sugereaza numele, “memoreaza” forma corpului si i se adapteaza in consecinta. Spuma cu memorie reactioneaza la caldura corpului tau, devenind moale. In cateva minute, zonele incalzite devin mai moi, permitand corpului tau sa se scufunde. Cu cat este mai mare presiunea tiparita pe un material, cu atat mai mult este absorbita caldura si astfel zona devine mai moale.

           Evident, atunci cand esti culcat pe spate, zonele in care se aseaza fesele si umerii vor deveni mai moi decat celelalte zone in care se gasesc alte parti ale corpului, facand amprente profunde. Conturul va fi vizibil atunci cand te ridici din pat, dar dupa cateva minute salteaua isi va reveni la forma initiala.

           Un lucru remarcabil este faptul ca efectul nu este instantaneu, necesitand cateva minute pentru ca salteaua sa se adapteze conturului corpului tau, deoarece absoarbe caldura. De aceea, cand iti schimbi pozitia corpului in pat, va fi nevoie de putin timp pentru ca salteaua sa isi regleze moliciunea zonelor incalzite.

Saltelele gonflabile
          Efectele acestor saltele sunt mai usor de imaginat. Aerul din zona in care este specific exercitata o presiune va fi deplasat si distribuit in alte zone. Efectul va fi acelasi, forma suprafetei se va conforma la conturul corpului tau atunci cand depui presiune.

         Spre deosebire de saltelele din spuma cu memorie in care este nevoie de cateva secunde pentru ca salteaua sa se adapteze conturului corpului, salteaua gonflabila se regleaza instantaneu la forma trupului tau.


          Moliciunea saltelelor gonflabile poate fi reglata prin cantitatea de aer din interiorul acesteia. Poti regla moliciunea printr-un dispozitiv cu telecomanda, daca salteaua este prevazuta cu acest accesoriu. Acest lucru ar putea fi foarte convenabil, deoarece poti ajusta salteaua la nivelul cel mai confortabil pentru tine. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu