joi, 17 decembrie 2015

Cele mai frecvente probleme legate de saltea


          Saltelele ar trebui vazute ca unele dintre cele mai importante investitii pe care le putem face in viata noastra. Unii oameni considera ca o saltea buna este o investitie mai buna chiar decat un automobil. De ce? Noi ne petrecem o treime din viata dormind.

          Salteaua este, de asemenea, singurul loc in care ajungem la sfarsitul fiecarei zile, cand toata energia din corpul nostru este aparent stoarsa de toate activitatile din timpul zilei. In acele momente, ne dorim o odihna placuta, confortabila si adecvata. Ofera o intretinere corespunzatoare saltelei tale si aceasta iti va oferi in schimb ani in plus pentru sanatatea coloanei tale vertebrale. Poti gasi mai multe informatii despre cum se intretine corect o saltea pe sfatulmedicului.ro. Dar ce se intampla atunci cand intr-o noapte te loveste ceva in spate si observi ca problema este insasi salteaua?



          Desi o saltea normala ar trebui sa aiba o durata de viata de circa 10 ani de zile, intre timp, aceasta ar putea sa creeze cateva probleme pe care le resimti zilnic, pe timpul zilei. Iata care sunt cele mai frecvente probleme legate de o saltea:

  1. Simti din ce in ce mai mult arcurile saltelei – Aceasta problema ar aparea, in mod evident, la saltelele innerspring (ce au arcuri in interior). Aceste arcuri sunt acoperite de niste straturi de umplere, pentru a nu se putea simti la exteriorul saltelei. Cu toate acestea, cand salteaua se uzeaza, devine deteriorata sau se roade, arcurile pot fi din ce in ce mai bine simtite de persoana care se aseaza pe saltea. O saltea care are arcurile proeminente peste tot este, cel mai probabil, destul de veche si ar trebui sa fie inlocuita daca iti doresti sa ai un somn decent in timpul noptilor.
  2. Salteaua ta este denivelata in mijloc, pe o parte sau in mai multe parti – La fel ca la problema mentionata mai sus, acesta este un alt semn ca salteaua ar putea fi destul de veche. Centrul sau mijlocul saltelei este, de obicei, primul loc in care se formeaza golurile in saltele, deoarece acolo greutatea corpului este concentrata. O saltea se poate deforma, de asemenea, in partile laterale. Aceste deformari ale saltelei pot provoca disconfort in timpul somnului. Pentru a remedia situatia, poti incerca sa intorci invers salteaua, pentru a dormi pe partea mai ferma a acesteia. Daca, insa, nici aceasta parte a saltelei nu iti convine, ar trebui sa o inlocuiesti cu una noua. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu