miercuri, 28 ianuarie 2015

Totul despre perne sintetice


Desi suntem deseori adeptii produselor naturale, de multe ori cele „artificiale” ne faciliteaza viata si ne mentin nestirbita sanatatea. Pernele sintetice sunt un exemplu de produse care ne ajuta sa ne tinem departe de vesnicele alergii care pot aparea din diferite stagii ale vietii. La fel ca si saltelele, de multe ori, pernele sintetice sunt tratate impotriva alergiilor. Insa aceasta nu este singura calitate a acestui tip de perne. Mai intai, trebuie sa stiti ca exista mai multe tipuri de fibre sintetice care sunt utilizate pentru fabricarea pernelor, care au forme si proprietati diferite.

Prima categorie este cea a fibrelor siliconate. Principala calitate a fibrelor siliconate este aceea ca pastreaza aerul si are capacitatea de izolare a acestuia.

A doua categorie este micro sau nanofibra. Acesta categorie reprezinta fibre foarte fine si nu numai atat. Nanofibra imita puful de gasca, considerat unul dintre cele mai bune pentru realizarea umpluturii pernelor si pilotelor. Aceste fibre le ofera o textura moale pernelor astfel incat acestea se potrivesc oricarui tip de persoana, asigurand o pozitie buna pe toata durata somnului.

Insa, daca vrei sa alegeti o perna din material sintetic care sa se potriveasca stilului d-voastra de dormit, trebuie sa fiti atenti la umplutura. Aceasta trebuie sa fie adaptata modului in care dormiti, la fel cum se intampla in cazul saltelei. De asemenea, calitatea somnului d-voastra este influentata si de inaltimea pe care o are perna pe care va odihniti.

Daca dormiti pe spate sau pe o parte atunci trebuie sa alegeti o perna cu mai multa umplutura pentru ca aceasta ii ofera pernei volum si se poate adapta dupa forma corpului. Astfel, perna va ofera sustinerea si confortul de care aveti nevoie in timpul somnului. Pentru cei care dorm pe burta, perna ideala trebuie sa fie una plata. Astfel, nu vor avea de dimineata acele dureri de gat neplacute pe care cu totii le evitam.

Perna trebuie sa fie adaptata modului in care dormim pentru ca muschii sa se relaxeze in timpul somnului.Un alt plus al pernelor sintetice este faptul ca acestea sunt usor de intretinut deoarece se pot spala frecvent comparativ cu cele din materiale naturale asa cum sunt puful de gasca.

Ce trebuie sa stiti este faptul ca in timpul spalarii fibrele sintetice sunt distribuite uniform in interiorul pernei, iar dupa spalare isi reiau forma initiala, fara a-si pierde aspectul pentru care le-ati cumparat.

Un alt avantaj al acestui tip de perne este ca dupa spalare se usuca rapid, astfel ca nu trebuie sa renuntati pentru mult timp la perna favorita. Spalarea se face la temperatura pe care o recomanda producatorul intotdeaua pentru a evita degradarea rapida a produsului.

Desi pernele sintetice pot favoriza transpiratia, exista pe piata mai multe tipuri de produse care sunt sensibile la temperatura si se adapteaza la aceasta. Astfel, va va asigura temperatura necesara ca iarna sa va fie cald, iar vara sa nu transpirati.

Insa, trebuie sa stiti ca nu doar de perna depinde modul in care dormiti, ci si de materialul din care este facuta lenjeria care acopera perna. Asa ca fiti atenti la toate detaliile daca vreti sa va odihniti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu